Wax Painting

 

Abstract

 

Fantasie

 

Intu´tief

 

Landschap

 


 

Chakra

 

Mandala

 

 

 

 

 

 

 

Abstract                                               (galerie abstract)

 

Abstracte kaarten
De abstracte kaarten zijn kaarten met vooral veel heldere kleuren.

Met het schildersijzer en diverse kleuren bijenwasblokjes kunnen abstracte tekeningen gemaakt worden. In abstracte tekeningen kunnen allerlei technieken gebruikt worden, maar ook kunnen er stempels met inkt of lijm (en daarna glitter) in worden verwerkt.

  1. “Gewone” abstracte kaarten:

Voorbeelden:

 Encaustic art abstract 1

 Encaustic art abstract 2

  1. Kaarten zwart-wit:

Dit zijn abstracte kaarten met alleen de "kleur" zwart. Door daarna er met de punt en/of zijkant van het schildersijzer doorheen te gaan ontstaat er een heel speciaal effect.

Voorbeeld:

Encaustic art abstract 3


  1. Kaarten met inkt stempels:

Dit zijn abstracte kaarten waarop eerst een bepaalde stempel is aangebracht (vlinder, boom, zeepaardje, enz.) en daarna is de kaart afgemaakt met diverse kleuren. De stempel gaat als ware op in de tekening.

Voorbeeld:

 Encaustic art abstract 4

  1. Kaarten met lijm stempels (en daarna glitter):

Dit zijn abstracte kaarten waar eerst diverse kleuren op zijn aangebracht en daarna met lijm een stempel is geplaatst en deze stempel opgevuld met glitters. De stempel is niet zo duidelijk als bij de inkt stempels maar geeft wel een heel mooi (extra) effect aan de tekening.

Voorbeeld:
Volgt nog.

 

  1. Speciale kaarten (verjaardag, kerst, geboorte, enz)

De speciale kaarten zijn gemaakt voor bijvoorbeeld een verjaardag, kerst enz. Deze kaarten zitten (meestal) ook in een passe-partout, en ook is er gebruik gemaakt van stickers.

Voorbeeld:

 Encaustic art abstract 5

  1. Kleine kaartjes:

De kleine kaartjes zijn op A7 formaat. Het mooie aan deze kaartjes is dat u deze ook bijvoorbeeld in een tas of portemonnee kunt bewaren. Aan de achterkant kunt u bijvoorbeeld zelf een mooie spreuk of een lieve groet neerzetten.

Voorbeeld:
Volgt nog.

 

  1. Boekenleggers:

De boekenleggers zijn aan beide kanten beschilderd. Op de boekenlegger is een sealing aangebracht zodat de kleur en glans bewaard blijven. Bovenin de boekenlegger is er een gaatje gemaakt waar een mooi touwtje door heen is gedaan.

Voorbeelden:
Volgen nog.

 

De abstracte kaarten maak ik in de maten A6 en A5.

Bent u ge´nteresseerd in meer voorbeelden klik dan hier voor mijn galerie.